Matematik Mühendisliği mezunuyum ve bilgisayar programlamayı çok seviyorum. 1999 yılından bu yana farklı sektörlere hizmet veren firmalarda programcı olarak çalışma fırsatı buldum. 2003 yılından itibaren öğrendiklerimi kişisel web sitemde(buraksenyurt.com) paylaşmaya başladım. Profesyonel anlamda ekmeğimi .Net teknolojileri üzerinde çalışan ürünlerde çalışarak kazanıyorum ancak 44 yaşımdan itibaren Rust ile daha çok ilgilenmeye başladığımı da söylemek istiyorum. Yeni bir şeyler öğrenmek, öğrenirken not tutmak ve bunları düzenleyip paylaşmak bana büyük keyif veriyor. Bazen bu kanala da uğrayıp faydalı bilgiler vermeye çalışıyorum.
Burak Selim Senyurt
Bu soru daha çok yazılım geliştiriciler içindir !
Kod anlama, yorumlama, hata ayıklama ve hatta sıfırdan üretme konusunda Gen AI araçlarında son yıllarda yaşanan önemli gelişmeler var. Hemen her AI aracına bu ve daha fazlasını yaptırmak mümkün. ChatGpt, Cursor, AWS Bedrock, Claude, Grok, Tabnine, Copilot an itibariyle internet taramasından yakaladığım, bu işi yapabilecek platformlardan sadece birkaçı. Kimisi sadece kodlama alanına özel eğitilmiş modellerle birlikte karşımıza çıkıyor. Kod asistanları kullandığımız program geliştirme arabirimlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda.
Tüm bu gelişmeler yakın gelecekte yazılımcı/programcı yetkinliklerinin farklılaşacağını ve belki de yazılım ekosisteminde yeni mesleki tanımlarının ortaya çıkacağını gösteriyor.
Bu gelişmeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
2 months ago | [YT] | 0
View 10 replies
Burak Selim Senyurt
Kişisel deneyimlerinizi göz önüne aldığınızda, yeni bir şeyler öğrenmek(örneğin bir programlama dili) için hangisi ilk tercihiniz olur?
2 years ago | [YT] | 14
View 4 replies